Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

JAK ŽIJEME?

 

  Pod pojmem "chovatelská stanice" si spousta lidí představí nějaké speciální zařízení, kde jsou cíleně šlěchtěni a chováni psi různých plemen. V našem případě mohu říct, že jsme chovatelská stanice rodinného typu. Moji psi žijí spolu se mnou v domě jako společníci, parťáci a kamarádi. Žádná speciální zařízení ani prostory či klece u nás nenajdete. Moji psi spí v posteli, na gauči si spolu čteme detektivky nebo koukáme na televizi. Chodíme na procházky, jezdíme na výlety, navštěvujeme kamarády a užíváme si života.

  S většinou svých psů se také aktivně účastním výstav. Baví nás to, daří se nám a myslím si, že je to vlastně i povinností chovatele - prokázat že jeho psi jsou typičtí představitelé plemene.. prostě papillonci jací mají být, bez závažných vad a se správnou přátelskou povahou. A to se nám snad také daří. Mí psi a odchovy jsou na výstavách velmi úspěšní a povedlo se jim často i v silné mezinárodní konkurenci uspět, zvítězit a získat výstavní tituly.

  Protože žijeme na vesnici, máme to štěstí, že moji psi mohou trávit spoustu času i na procházkách okolní přírodou. Na větší výlety jezdíme do nedalekých Beskyd. A když to počasí nedovoluje, tak ti moji malí blázínci aspoň neúnavně aportují míčky, plyšáky, pořádají domácí dostihy a nebo oblíbenou společenskou hru "Lov na Rozu" :)

  Moji psi se mnou prožívají celý svůj život. Móda dnešní doby - prodej starších psů vyřazených z chovu, u nás nepřipadá v úvahu. Čím starší pejsek je, čím delší společnou cestu jsme spolu ušli, tím je pro mě důležitější. Moje psí babičky, jsou královny mé domácnosti a mého srdce. Momentálně mám tři papillonky v kategorii "důchodce" a pevně věřím, že se mnou prožijí ještě spoustu let, kdy je budu moct rozmazlovat.

  Tak tohle vlastně znamená pojem "chovatelská stanice" v mém případě - mít psy, mít je rád a snažit se o ně co nejlépe starat. Psi byli vždy moji velkou láskou a koníčkem a pořízením první papilloní holčičky se z "koníčka stal kůň" a ušatým psím parťákům jsem propadla, přizpůsobila svůj život a oni mi za oplátku dělají spoustu radosti dnes a denně!

 

 

vsichni.jpg

 

vsichni-susi.jpg